ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ CARBON ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Κατασκευάστηκε τον Ιουλίο του 2017

“Γνωρίζοντας από πολύ νωρίς ότι ο Γιώργος με τους συνεργάτες του, σχεδιάζουν ένα πολύ μοντέρνο και αεροδυναμικό σκελετό, αποφάσισα να είμαι από τους πρώτους που θα χρησιμοποιούσα το Fidusa F17C”

Ο Γιάννης αποφάσισε να προσθέσει ένα καινούργιο ποδήλατο δρόμου, για τις αγωνιστικές του, υποχρεώσεις. Προτιμά τους αγώνες με περισσότερες ευθείες και τα σπρίντ. Ο σκελετός του F17C είναι κατασκευασμένος με απόλυτη ακρίβεια στα μήκη και τις γωνίες του κάθε αναβάτη ξεχωριστά (σωλήνα με σωλήνα). Αυτή η μέθοδος, μας δίνει τη δυνατότητα επιλογής του κάθε σωλήνα, με διαφορετικό μήκος και διαφορετική γωνία σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε αναβάτη. Οι φαρδιοί και αεροδυναμικοί σωλήνες του σκελετού, το αεροδυναμικό και μοναδικό κούτελο, τα πίσω ψαλίδια πάνω και κάτω αλλά και η μεγαλύτερου μεγέθους μεσ. τριβή του σκελετού αποτελούν ένα ομοιογενές και συμπαγές σύνολο. Εσωτερικά όλα τα συρματόσχοινα φρένου και ταχυτήτων, ειδική ντίζα σέλλας με offset 25 mm εφαρμόζει τέλεια, μέσα στον κάθετο σωλήνα, ενώ ο σφικτήρας της, είναι σχεδόν αόρατος στην αριστερή πλευρά του οριζόντιου σωλήνα του F17C.
Ακόμη μία από τις καινοτομίες του νέου σκελετού είναι ο τύπος των φρένων που χρησιμοποιούμε αυτά είναι Direct Mount. Το πιρούνι είναι 1 1/8- 1 1½ έχει αεροδυναμική ουρά αλλά και ο σκελετός υποδοχές που το κρύβουν μέσα του.
Όλος ο σχεδιασμός των σωλήνων και των επιμέρους κομματιών, έγιναν και δοκιμάστηκαν από την ομάδα Fidusa στη Ρόδο, αρχικά με τρισδιάστατα δείγματα και κατόπιν με δικά μας καλούπια όπου μέσα σε αυτά κατασκευάζονται οι σωλήνες. Μια διεργασία που μας πήρε χρόνο μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά και αρκετά μεγάλο κόστος τόσο για την δημιουργία τρισδιάστατων δειγμάτων αλλά και των καλουπιών.

Κατηγορία:
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σκελετός

Custom Carbon Fiber

Πιρούνι

Full carbon direct mount 1 1/8″ – 1 1/2″

Σειρά Ανταλλακτικών

Campagnolo Super Record 11v

Τροχοί

Campagnolo Bora Ultra 50

Βάρος σκελετού (ενδεικτικό)

1380 γρ.

Βάρος ποδηλάτου (ενδεικτικό)

7100 γρ.

Τιμή σκελετού (ενδεικτική)

€3500

Τιμή ποδηλάτου (ενδεικτική)

€6900