ΤΟ COLUMBUS ZONA CRO-MO ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ

Κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2016

“Τη δεκαετία του 90 ασχολήθηκα με την αγωνιστική ποδηλασία, μέχρι την Δευτέρα τάξη του λυκείου. Τα μαθήματα μου στέρησαν την δυνατότητα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Μετά το πανεπιστήμιο και την επαγγελματική μου αποκατάσταση αποφάσισα να κάνω πράξη αυτό που είχα πάντα στο μυαλό μου, δηλαδή να αποκτήσω ένα χειροποίητο ποδήλατο Fidusa. Την περίοδο που ασχολήθηκα με την αγωνιστική ποδηλασία όλοι ονειρευόμασταν ένα χειροποίητο ποδήλατο το οποίο κατασκευάζεται στα μέτρα μας αλλά και στα χρώματα που αρέσουν στον καθένα.

Τώρα που έχω περισσότερο χρόνο και ασχολούμαι με την ποδηλασία επικοινώνησα με τον κο Βογιατζή και του εξήγησα ότι τα ποδήλατα της αγοράς δεν με ικανοποιούν απόλυτα και τι ακριβώς ψάχνω. Με την βοήθεια του καταλήξαμε σε ένα σκελετό Cr-Mo. ”

Ο Νίκος παρότι νεαρός αγωνιζόταν με αλουμινένιο ποδήλατο και για ένα διάστημα δοκίμασε κάποια ποδήλατα με τα σύγχρονα υλικά, φάνηκε να του αρέσει η ιδέα της κατασκευής ενός σύγχρονου ατσάλινου σκελετού με σωλήνες Columbus MegaTube, κολλήσεις TIG και πιρούνι carbon. Το μπλε λιλά του σκελετού, του πιρουνιού και του λαιμού, με γραμμές έντονου πορτοκαλί και νυχάκια βαμμένα στο ίδιο χρώμα δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Mια φαρδιά γραμμή σε έντονο πορτοκαλί τρέχει κατά μήκος του λαιμού, του οριζόντιου και του λοξού σωλήνα με τα σήματα Columbus, Campagnolo, Fidusa στο τελείωμα κάθε γραμμής.

Ολοκληρώνοντας τον σκελετό και το πιρούνι καταλήξαμε στην σειρά ανταλλακτικών Potenza της Campagnolo 11 ταχυτήτων σε μαύρο χρώμα.
Ο Νίκος εντυπωσιάστηκε με το τελικό αποτέλεσμα την συμπεριφορά του ποδηλάτου αλλά και με το εντυπωσιακά χαμηλό βάρος του.

Κατηγορία:
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σκελετός

Custom Cr-Mo Columbus Zona-Foco”

Πιρούνι

Carbon 1 1/8″

Τροχοί

Campagnolo Bora Ultra

Βάρος σκελετού (ενδεικτικό)

1680 γρ.

Βάρος ποδηλάτου (ενδεικτικό)

7950 γρ.

Τιμή σκελετού (ενδεικτική)

€1400

Τιμή ποδηλάτου (ενδεικτική)

€2600