Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία Fidusa ξεκίνησε την κατασκευή ατσάλινων σκελετών το 1985. Στο πέρασμα αυτών των 37 χρονών δε σταμάτησε να αναζητά την αιχμή της τεχνολογίας και να δημιουργεί εξαιρετικά ποδήλατα για Έλληνες και ξένους πρωταθλητές αλλά και χομπίστες.

Το 2019 η εταιρεία έκανε ένα μεγάλο βήμα στον σχεδιασμό αλλά και στη δημιουργία ανταλλακτικών ποδηλάτου αλουμινίου.

Κατασκευάζει καλούπια για σωλήνες και μέρη σκελετού από ανθρακονήματα. Αυτή η τόσο σπουδαία επένδυση έφερε και πάλι την εταιρεία μπροστά στην τεχνολογία, δίνοντάς της μεγάλη ελευθερία στη σχεδίαση και στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων.

Καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, με ξεχωριστές αναλογίες, αθλητικό επίπεδο, ηλικία, προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες. Κατασκευάζουμε σκελετούς και πιρούνια από ατσάλι, αλουμίνιο και ανθρακονήματα κατά παραγγελία στα μέτρα και τις ανάγκες του κάθε αναβάτη.

Κάποιος είναι ικανότερος στις ανηφόρες, άλλος προτιμά τις ευθείες διαδρομές. Κάποιος ποδηλατεί για μεγάλες αποστάσεις, είναι αθλητής τριάθλου ή με ορθοπεδικά προβλήματα. Ένας χειροποίητος σκελετός Fidusa είναι μια αρκετά πολύπλοκη υπόθεση -ακόμα και αν αυτό δε φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Η εμπειρία, οι γνώσεις και η τεχνογνωσία μάς κάνουν να ξεχωρίζουμε. Ένας σκελετός ο οποίος δεν έχει κατασκευαστεί εξαρχής για έναν συγκεκριμένο ποδηλάτη δεν μπορεί να θεωρηθεί τεχνολογικά άρτιος. Εμείς, στη Fidusa, πιστεύουμε ότι το ποδήλατο θα πρέπει να προσαρμόζεται στον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο. Όσο «δυνατό» λογότυπο και να έχει ένας σκελετός, όσο εξωτικά περιφερειακά και να διαθέτει, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το ίδιο σε σχέση με μια εξατομικευμένη κατασκευή. Η πείρα μας μέσω της πολυετούς ενασχόλησης με τους αγώνες και τα 370 περίπου πανελλήνια πρωταθλήματα αποδεικνύουν ότι ένα ποδήλατο επιδόσεων πρέπει να σχεδιάζεται και να κατασκευάζεται εξαρχής για κάθε ποδηλάτη ξεχωριστά.

Για να ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός χειροποίητου σκελετού Fidusa, ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον πελάτη, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο και η συχνότητα άσκησης.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι αυτό που κάνει ένα ποδήλατο μοναδικό είναι και η εμφάνιση. Το σχήμα, το χρώμα και οι στιλιστικές επεμβάσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αναβάτη καλύπτουν την ανάγκη για ατομική έκφραση. Ένα ποδήλατο το οποίο αποτελεί κομμάτι της προσωπικότητάς μας συσφίγγει τη σχέση μας μαζί του και μας αναζωογονεί, ιδιαίτερα όταν περνάμε αρκετές ώρες πάνω σε αυτό.