ΤΟ COLUMBUS XCR INOX GRAVEL ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ

Κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2017

«Πριν 25 χρόνια μου έφτιαξε ο Γιώργος το πρώτο μου ποδήλατο, σε όλα αυτά τα χρόνια μου έφτιαξε και άλλα διαφορετικά ποδήλατα. Όλα όμως φτιαγμένα στα μέτρα μου και όπως ακριβώς τα ήθελα. Φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω ένα Gravel με ανοξείδωτους σωλήνες Columbus XCR.»

Πιστός και ικανοποιημένος ο Στάθης πρόσθεσε άλλο ένα εξαιρετικό ποδήλατο Fidusa στην συλλογή του. Αυτή τη φορά ένα ανοξείδωτο Gravel κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Η ιδέα να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο ποδήλατο με εσωτερικά συρματόσκοινα φρένου και ταχυτήτων, με νυχάκια Throw axle Paragon Machine Works, σωλήνες Columbus XCR ήταν και για εμάς μία πρόκληση.

Επιλέξαμε τους σωλήνες και τα υπόλοιπα μέρη του σκελετού όλα Inox και το πιρούνι από ανθρακονήματα. Μετά την κατασκευή του σκελετού γυαλίσαμε τους σωλήνες ώστε να δίνουν την όψη του νίκελ, σε κάποια σημεία του σκελετού τα λογότυπα και τα γραφικά με την αμμοβολή έγιναν ματ. Ο συνδυασμός του ανοξείδωτου με το λευκό χρώμα και το ανοικτό μπλε ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή.

Ο σκελετός Gravel του Στάθη έχει ξεκούραστη γεωμετρία, μακρύτερο μεταξόνιο από ένα αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου, η μεσαία τριβή βρίσκεται ψιλότερα από το έδαφος για να μπορεί να περάσει ευκολότερα απότομες αλλαγές του εδάφους και το πιρούνι έχει μεγαλύτερο άνοιγμα. Τα συρματόσχοινα του πίσω φρένου αλλά και των ταχυτήτων περνούν εσωτερικά από το σκελετό, με οδηγό για την εύκολη αλλαγή τους, αλλά και για να προστατεύουν τον σκελετό από σκόνες και νερά.

Ο μονός δίσκος με 48 δόντια, η κασέτα με τα μεγάλα γρανάζια 11-42 επιτρέπουν στον αναβάτη να ανεβαίνει σε πολύ απότομα ανηφορικά κομμάτια. Τα υδραυλικά δισκόφρενα προσφέρουν μία επιπλέον ασφάλεια στο φρενάρισμα.

Καλές βόλτες Στάθη!

Κατηγορία:
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σκελετός

Columbus XCR Stainless Steel

Πιρούνι

Carbon 1 1/2″ for 15mm thru-axle

Σειρά Ανταλλακτικών

SRAM Force 1

Τροχοί

Campagnolo Zonda Disc

Βάρος σκελετού (ενδεικτικό)

1680 γρ.

Βάρος ποδηλάτου (ενδεικτικό)

7900 γρ.

Τιμή σκελετού (ενδεικτική)

€3000

Τιμή ποδηλάτου (ενδεικτική)

€5200