ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ SINGLE SPEED ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ

‘’Γνώριζα ότι στη Ρόδο η Fidusa κατασκευάζει ακόμη και σήμερα χειροποίητα ποδήλατα. Επικοινώνησα με τον Γιώργο γιατί ήθελα ένα ποδήλατο μονής ταχύτητας φτιαγμένο ειδικά για μένα. Φτιαγμένο με τα νυχάκια που μου άρεσαν, με σωλήνες από αλουμίνιο και του ζήτησα να προσέξει με ακρίβεια τους τόνους των χρωμάτων του ποδηλάτου.’’
Ο Στρατής είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής χειροποίητων τσαντών χρησιμοποιώντας σαν βασικό υλικό ανακυκλωμένα πανιά από καραβόπανα. Ιδιαίτερος και απαιτητικός πελάτης που γνώριζε από την αρχή τι ακριβώς ήθελε. Δεν έχει ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και ούτε μου έδωσε οδηγίες για το πώς θα κατασκευάσω το ποδήλατο του.
Με την συζήτηση μαζί του, για το που θα χρησιμοποιεί ένα ποδήλατο μονής ταχύτητας με τιμόνι χρονομέτρου καταλήξαμε ότι ο σκελετός θα ήταν προτιμότερο να είναι από αλουμίνιο 7005 με 2 cm μεγαλύτερο κούτελο με εσωτερικά ποτήρια και το πιρούνι από ανθρακονήματα 1’ 1/8” με μικρότερο άνοιγμα (rake) ειδικό για σκελετό μονής ταχύτητας. Ο Στρατής επέλεξε να έχει φρένα εμπρός και πίσω για να μπορεί να το χρησιμοποιεί και με ελεύθερο μονής ταχύτητας. Η μεσαία τριβή του ποδηλάτου βρίσκεται ψιλότερα από ένα ποδήλατο δρόμου για να μπορεί να στρίβει με μεγαλύτερη ταχύτητα ενώ γυρνάει το πετάλι.
Τέλος τα νυχάκια έχουν ενισχύσεις από αποσπώμενα ανοξείδωτα πλακάκια που συγκρατούν καλύτερα και ασφαλέστερα τον πίσω τροχό. Ο Στρατής ζήτησε το ποδήλατο μονής ταχύτητας να έχει σαν βασικό χρώμα το British Racing Green Στρατή σε συνδυασμό με το Prussian Blue ένα σκούρο μεταλλικό χρώμα. Εμείς του προτείναμε να χωρίσει αυτά τα δύο χρώματα με ένα μεταλλικό χρυσό πορτοκαλί χρώμα με 2 δακτυλίδια 1cm το καθένα. Στο ίδιο ακριβώς χρώμα είναι τα στεφάνια από τους χειροποίητους τροχούς και κάποια ανταλλακτικά του ποδηλάτου.
Στρατή σου ευχόμαστε καλές βόλτες!

Κατηγορία:
ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σκελετός

Deda Force 7005 alloy

Πιρούνι

Carbon

Σειρά Ανταλλακτικών

Alloy and carbon mix

Τροχοί

Alloy 700c deep profile

Βάρος σκελετού (ενδεικτικό)

1550 gr.

Βάρος ποδηλάτου (ενδεικτικό)

7400 γρ.

Τιμή σκελετού (ενδεικτική)

€900

Τιμή ποδηλάτου (ενδεικτική)

€2400

Μεγέθη

Custom

Χρώματα

Custom